Pyszny, szybki w przygotowaniu i idealny jako letnia przekąska - dip jogurtowy z za’atarem!
Składniki (na średnią porcję):
350 g jogurtu greckiego
1 łyżka przyprawy za’atar (nasz przepis
na domowy za’atar znajdziecie tutaj)
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżka oliwy
1 płaska łyżka posiekanej mięty
sól i czarny pieprz do smaku
ew. ½ posiekanego małego ząbka czosnku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie
wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Podawać z chlebkami pita i warzywami (marchewkami, rzodkiewkami, ogórkami,
papryką, pomidorkami koktajlowymi...).
musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńpiękne zdjęcia!
Bardzo polecamy ten szybki przepis! Dziękujemy za komentarz! :)
Usuń