sobota, 28 czerwca 2014

Dip jogurtowy z za’atarem

za'atar


Pyszny, szybki w przygotowaniu i idealny jako letnia przekąska - dip jogurtowy z za’atarem!

Składniki (na średnią porcję):
350 g jogurtu greckiego
1 łyżka przyprawy za’atar (nasz przepis na domowy za’atar znajdziecie tutaj)
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżka oliwy
1 płaska łyżka posiekanej mięty
sól i czarny pieprz do smaku
ew. ½ posiekanego małego ząbka czosnku

Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. Podawać z chlebkami pita i warzywami (marchewkami, rzodkiewkami, ogórkami, papryką, pomidorkami koktajlowymi...).


2 komentarze: