Składniki:
100 g masła
170 g cukru trzcinowego
30 g miodu
300 g gorzkiej czekolady 70 %
4 jajka
70 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej lub pszennej pełnoziarnistej
100 g wiórków kokosowych
100 g suszonej żurawiny
odrobina naturalnego kakao
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 160 st C. W dużym
rondlu rozpuścić masło, cukier i miód. Mieszać, żeby cukier się nie spalił.
Zdjąć garnek z ognia. Miskę z czekoladą położyć na garnku z gotującą się wodą.
Czekoladę rozpuścić i zdjąć z garnka. Połączyć czekoladę z rozpuszczonym
masłem, cukrem i miodem. Dodawać po jednym jajku, dokładnie mieszając. Dodać
mąkę, wiórki i żurawinę, wymieszać.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia.
Papier wysmarować masłem i wsypać do formy odrobinę naturalnego kakao. Wlać
masę. Wstawić do piekarnika, piec ok. 30 min. Ostudzić. Wstawić na noc do
lodówki i jeść następnego dnia (my jeszcze nigdy nie wytrzymałyśmy do
następnego dnia i zjadamy je jak tylko wystygnie:)).
Smacznego!
Zachęcamy do oglądania naszego nowego
filmu!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz