niedziela, 14 kwietnia 2013

Brownie kokosowe z żurawiną






Składniki: 

100 g masła
170 g cukru trzcinowego
30 g miodu
300 g gorzkiej czekolady 70 %
4 jajka
70 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej lub pszennej pełnoziarnistej
100 g wiórków kokosowych
100 g suszonej żurawiny
odrobina naturalnego kakao

Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 160 st C. W dużym rondlu rozpuścić masło, cukier i miód. Mieszać, żeby cukier się nie spalił. Zdjąć garnek z ognia. Miskę z czekoladą położyć na garnku z gotującą się wodą. Czekoladę rozpuścić i zdjąć z garnka. Połączyć czekoladę z rozpuszczonym masłem, cukrem i miodem. Dodawać po jednym jajku, dokładnie mieszając. Dodać mąkę, wiórki i żurawinę, wymieszać.
Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Papier wysmarować masłem i wsypać do formy odrobinę naturalnego kakao. Wlać masę. Wstawić do piekarnika, piec ok. 30 min. Ostudzić. Wstawić na noc do lodówki i jeść następnego dnia (my jeszcze nigdy nie wytrzymałyśmy do następnego dnia i zjadamy je jak tylko wystygnie:)).

Smacznego!

Zachęcamy do oglądania naszego nowego filmu!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz